Την έναρξη τριήμερων κοινών ασκήσεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας και του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Τμήμα Ενημέρωσης του Στόλου, που εδρεύει στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

«Τα πληρώματα των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας και του Πολεμικού Ναυτικού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ξεκίνησαν το τριήμερο θαλάσσιο στάδιο των κοινών ναυτικών ασκήσεων “Γέφυρα φιλίας-2021” στη λεκάνη της Μεσογείου θαλάσσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως διευκρινίζεται, στην άσκηση συμμετέχουν η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» με το ελικόπτερο Ka-27PS που μεταφέρει, το περιπολικό σκάφος «Ντμίτρι Ρογκατσόφ» και το ρυμουλκό διάσωσης SB-742 ενώ, από αιγυπτιακής πλευράς, συμμετείχαν μία φρεγάτα, δύο κορβέτες και ένα σκάφος ανεφοδιασμού.

Στο θαλάσσιο στάδιο της άσκησης οι ναυτικοί θα συνεργαστούν στην παροχή βοήθειας σε πλοίο, που κατά το σενάριό της αντιμετωπίζει ατύχημα, θα αποκρούσουν επιθέσεις σκαφών επιφανείας και θα πραγματοποιήσουν νηοψίες σε «ύποπτα πλοία», κατά το ανακοινωθέν.

Οι ρωσο-αιγυπτιακές ασκήσεις «Γέφυρα φιλίας» πραγματοποιούνται από το 2015 και την τελευταία φορά, πέρυσι, είχαν διεξαχθεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: newsbeast.gr