Από τις 14 Δεκεμβρίου όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ηλικίας 18 ετών και άνω, θα υποχρεούνται να παρουσιάζουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά της COVID-19 για να τους επιτρέπεται η είσοδος στην Κολομβία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Ιβάν Ντούκε.

«Κατόπιν συστάσεων της συμβουλευτικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, από την (σ.σ. ερχόμενη Τρίτη) 14η Δεκεμβρίου, όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες ηλικίας 18 ετών και άνω που εισέρχονται στην Κολομβία θα πρέπει να παρουσιάζουν βιβλιάριο ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά της COVID-19», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω Twitter, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας δεν διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εάν η απόφαση αυτή συνεπάγεται το κλείσιμο των συνόρων στους ανεμβολίαστους ή εάν προβλέπονται εναλλακτικά μέτρα, όπως η υποβολή σε τεστ ή καραντίνα, μεταξύ άλλων.

Από τον Ιούνιο οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και τα κρούσματα του SARS-CoV-2 έχουν μειωθεί στην Κολομβία, χάρη στην εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, στο πλαίσιο τα οποίας έχουν εμβολιαστεί πλήρως κάπου οι μισοί από τους 50 εκατ. κατοίκους της.

Η Κολομβία προετοιμάζεται για την αναμενόμενη έλευση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία κυκλοφορεί ήδη στη γειτονιά της, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στη Χιλή, στην Αργεντινή, συνολικά, σε περίπου σαράντα χώρες σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της η Κολομβία κατατάσσεται τέταρτη στη Λατινική Αμερική στον κατάλογο με τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πίσω από το Περού, τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Κολομβία είχε καταγράψει μέχρι χθες Δευτέρα 128.821 θανάτους επί συνόλου 5,08 εκατ. μολύνσεων, κατά τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας όπως αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: newsbeast.gr