Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά οι πολίτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19 να λαμβάνουν αναμνηστικές δόσεις όχι αργότερα από έξι μήνες μετά τις δεύτερες, δήλωσε η πρόεδρός της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Προτίθεται, πάντως, να δώσει τρίμηνη περίοδο χάριτος κατά τη διάρκεια της οποίας τα υγειονομικά πάσα τους θα θεωρούνται έγκυρα, πρόσθεσε.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής πως ενημέρωσε τους ηγέτες ότι η Κομισιόν θα τους υποβάλει σχέδιο πράξης κατ’ εξουσιοδότηση για το υγειονομικό πάσο. Παράλληλα, έστειλε και μήνυμα στα κράτη – μέλη να εφοδιαστούν με εμβόλια καθώς το αυξημένο ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού είναι «η μόνη διέξοδος από την πανδημία».

«Θα εγγυηθούμε πως θα υπάρξει κοινή προσέγγιση ως προς τις αναμνηστικές δόσεις και τη χρονική διάρκεια της εγκυρότητας του πιστοποιητικού. Οι αναμνηστικές δόσεις συστήνεται (να χορηγούνται) το αργότερο έξι μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, ενώ το πιστοποιητικό θα παραμένει έγκυρο για περίοδο χάριτος τριών μηνών πέραν αυτού» του χρονικού διαστήματος, συνόψισε η κυρία φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: newsbeast.gr