Την προσπάθεια ορισμένων να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ σε κομμάτια που θα πάνε στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας, διαβλέπει ο βουλευτής του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αφορμή την υπόθεση Καϊλή. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν συλλογική την ατομική ευθύνη.

«Θα μας ήθελαν μικρές “Καϊλή”. Άλλωστε όσους εξαγοράζονται για μια καρέκλα τους αποθεώνουν, δίνοντας τους παράλληλα συγχωροχάρτι για παλιές κακές τους πρακτικές» αναφέρει.

Σημειώνει δε πως κάποιοι «θέλουν να μας χρεώσουν κάθε ατομική παραβατική πρακτική ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζονταν από καιρό να ακολουθήσουν τον γνωστό δρόμο της μεταγραφής, όπως άλλωστε φαινόταν στην περίπτωση της κας Καϊλή που λειτουργούσε ως βραχίονας της ΝΔ», ενώ ξεκαθαρίζει πως όσοι έμειναν στο ΠΑΣΟΚ δεν ανταλλάσσουν «το πρόγραμμα και τις αξίες μας με καρέκλες εξουσίας». Κατά τον ίδιο: «Πριν και μετά τις εκλογές πάνω σε αυτά θα συγκρουστούμε πολιτικά, για να εξασφαλίσουμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και κύριο στόχο ένα υγιές δημοκρατικό περιβάλλον στη χώρα από εδώ και στο εξής, χωρίς τα πρόσωπα που με τα λάθη και τις παραλείψεις τους μας έφτασαν εδώ».

Είμαστε ΠΑΣΟΚ, προχωράμε περήφανα μπροστάΗ υπόθεση #Καϊλή είναι μια λυπηρή ιστορία. Παρακολουθώ την πλειοψηφία των…

Posted by Odysseas Konstantinopoulos on Monday, December 12, 2022

Η ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:

Είμαστε ΠΑΣΟΚ, προχωράμε περήφανα μπροστά

«Η υπόθεση #Καϊλή είναι μια λυπηρή ιστορία. Παρακολουθώ την πλειοψηφία των κομμάτων αλλά και του συστήματος των ΜΜΕ να προσπαθούν την ατομική ευθύνη να την κάνουν συλλογική.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι παρότι καταγγέλλουν το φαινόμενο, θα μας ήθελαν μικρές “Καϊλή” και εξηγούμαι:

Θα ήθελαν το ΠΑΣΟΚ να διασπαστεί στα δύο κόμματα μοιράζοντας μας απλόχερα καρέκλες εξουσίας. Άλλωστε όσους εξαγοράζονται για μια καρέκλα τους αποθεώνουν, δίνοντας τους παράλληλα συγχωροχάρτι για παλιές κακές τους πρακτικές.

Σε όλους εμάς που με τις πράξεις μας αγωνιστήκαμε για αρχές και αξίες και παραμένουμε στην παράταξή περήφανοι για το ΠΑΣΟΚ, τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις (ΑΣΕΠ,ΕΣΥ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΚΕΠ, ισότητα των φύλων στις εργασιακές σχέσεις, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, Αρχή καταπολέμησης εσόδων, πράσινο ταμείο, Συνήγορο του Πολίτη, Οικονομική Αστυνομία και πολλά πολλά ακόμα) προσπαθούν να μας χρεώσουν κάθε ατομική παραβατικότητα/αδίκημα ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζονταν από καιρό να ακολουθήσουν τον γνωστό δρόμο της μεταγραφής, όπως άλλωστε φαινόταν στην περίπτωση της κας Καϊλή που λειτουργούσε ως βραχίονας της ΝΔ.

Εμείς θα είμαστε εδώ με το πρόγραμμα, τις αρχές και τις αξίες μας τις οποίες δεν θα ανταλλάξουμε με καρέκλες. Πριν και μετά τις εκλογές πάνω σε αυτά θα συγκρουστούμε πολιτικά, για να εξασφαλίσουμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και κύριο στόχο ένα υγιές δημοκρατικό περιβάλλον στη χώρα από εδώ και στο εξής, χωρίς τα πρόσωπα που με τα λάθη και τις παραλείψεις τους μας έφτασαν εδώ».

Πηγή: newsbeast.gr