Πέθανε ο Έλληνας εφευρέτης του πρώτου σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, Κωνσταντίνος Αδρακτάς. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 είχε κατασκευάσει το Enfield 8000.

Την είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Αδρακτά έκανε γνωστή ο Βασίλης Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μέσω facebook αναφέροντας: «Πριν λίγο διάστημα έφυγε αθόρυβα από κοντά μας ένα σπουδαίο ελληνικό μυαλό. Ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς, ο εφευρέτης μεταξύ άλλων του πρώτου σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield το 1972 (κάποτε ίσως εξιστορίσω το πως τα οικονομικά συμφέροντα το έθαψαν).

Ο εκλιπών υπήρξε φίλος του πατέρα μου, στη συνέχεια δικός μου και γείτονας μου στο Λονδίνο τα φοιτητικά μου χρόνια. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση συμπάθειας και εκτίμησης.

Απόφοιτος του MIT στην αστρονομία και αστροναυτική δούλεψε για τη NASA και προσωπικά τον αξιολογώ ως τον άνθρωπο με το υψηλότερο IQ που έχω γνωρίσει. Καλή ανάπαυση».

RIP Constantine Epaminondas Adraktas

Πριν λίγο διάστημα έφυγε αθόρυβα από κοντά μας ένα σπουδαίο ελληνικό μυαλό. Ο…

Δημοσιεύτηκε από Vassili G. Apostolopoulos II στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

Το Enfield 8000 (επίσης γνωστό ως E8000 ECC – «Electric City Car») ήταν  εξοπλισμένο με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 6 kW και πλαίσιο αλουμινίου.

Ο ρυθμός κατασκευής των Enfield 8000 ήταν ένα την εβδομάδα. Το μοντέλο εξελίχθηκε στην Αγγλία μιας και η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει έναν διαγωνισμό του Συμβουλίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (την επιβλέπουσα Αρχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία) για την προμήθεια περίπου 100 οχημάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr