Επίσημη επίσκεψη στην 1η Στρατιά, την οποία είχε διοικήσει, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Επίσης, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου Αεράμυνας (ΑΚΕ) στη Λάρισα.

Στις ομιλίες που πραγματοποίησε -μεταξύ άλλων- ο κ. Φλώρος ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού για το σκληρό έργο, τις θυσίες και την αμέριστη αφοσίωση του. Δήλωσε υπερήφανος για τις επιτυχείς προσπάθειες που καταβάλλει στις συνεχόμενες καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει εξ αιτίας της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο, με την αποτυχημένη προσπάθεια αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και της συνεχούς παραβατικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς του στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τους κάλεσε να συνεχίσουν με την ίδια αυταπάρνηση και πνεύμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας, παραμένοντας σε πλήρη εγρήγορση.

Επίσης ο συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, καθώς και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό. Κατά τη διάρκεια των δύο επισκέψεων επικράτησε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, λόγω της αγαστής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο με τη Μητρόπολη όσο και με την Περιφέρεια.

Ιδιαιτέρα, στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ -μεταξύ άλλων- τον ευχαρίστησε για τη συμβολή της Περιφέρειας, η οποία ενδεικτικά περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση μέσω πιστώσεων της, της αναβάθμισης των υποδομών του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, της ενεργειακής αναβάθμισης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, της προμήθειας μηχανημάτων Μηχανικού, της επισκευής και συντήρησης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Φλώρος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν αυτό για το οποίο υπάρχουν, δηλαδή παράγουν ασφάλεια για το Ελληνικό Κράτος».

Σε ερώτηση για το αν είμαστε έτοιμοι για όλα και εάν οι Έλληνες μπορούν να είναι ήσυχοι, απάντησε: «Οφείλουν να είναι ήσυχοι οι Έλληνες. Υπάρχει αποφασιστικότητα, υπάρχει ψυχραιμία, υπάρχει διπλωματία. Υπάρχουν όλα αυτά που έχει πει κατά κόρον και η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όλα θα πάνε καλά».

Ο κ. Αγοραστός, με τη σειρά, του εξήρε τη συνδρομή των Ενόπλων δυνάμεων κατά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Θεσσαλία. Τόνισε, μάλιστα, ότι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με τις άμεσες εντολές του και με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισπεύθηκαν οι διαδικασίες, με αποτέλεσμα να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και να εξελίσσεται με ιδιαιτέρως γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών.

Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν και φωτογραφίες από τις επισκέψεις του κ. Φλώρου:

Πηγή: newsbeast.gr