Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα ξεκαθάρισε πως δεν θα σταλεί ποτέ η αστυνομία στα σπίτια των Ιταλών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα κρούσματα κορονοϊού σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα περιστατικά, σήμερα, είναι 5.901, με 41 νεκρούς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εισήχθησαν 62 επιπλέον ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας, όπου συνολικά νοσηλεύονται 514 άνθρωποι. Χθες, τα νέα κρούσματα ήταν 4.619, με 39 νεκρούς.

Παράλληλα, 5.076 ασθενείς έχουν εισαχθεί στους θαλάμους covid 19 των ιταλικών νοσοκομείων και 81.603 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «η Ιταλία είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός».

«Δεν θα στείλουμε ποτέ την αστυνομία στo σπίτι των πολιτών, αλλά πρέπει να υιοθετήσουμε προσεκτικές συμπεριφορές, για να μπορέσουμε να χειριστούμε την φάση αυτή», πρόσθεσε ο Κόντε.

Εξήγησε, δε, ότι «ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να μην κηρυχθεί και πάλι η χώρα σε κατάσταση γενικού lockdown» ενώ προέτρεψε τους Ιταλούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν συναντούν φίλους και συγγενείς, διότι έχει αποδειχθεί ότι ο ιός μεταδίδεται, κυρίως, μέσα στο σπίτι.

Γαλλία: Σχεδόν 13.000 νέα κρούσματα

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν 12.993 νέες μολύνσεις από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τα 8.505 κρούσματα της Δευτέρας αλλά πολύ χαμηλότερος από το ρεκόρ των 26.896 κρουσμάτων που καταγράφηκαν το Σάββατο.

Ο μέσος όρος των επτά τελευταίων ημερών ωστόσο βρίσκεται πάνω από τις 17.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στις 17.816.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ενδέχεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, όπως τοπικά λοκντάουν, για να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από την Covid-19 αυξήθηκε σήμερα κατά 117, φτάνοντας τους 32.943. Τα κρούσματα αθροιστικά ανέρχονται σε 756.472 από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: newsbeast.gr