Το εθνικό street food, το αγαπημένο σουβλάκι, έχει γίνει πλέον είδος πολυτελείας καθώς η τιμή του κοντεύει να φτάσει τα 4 ευρώ.

«Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος. Δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην αγορά. Νομίζει ότι πάμε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω ενώ έχουμε πρόβλημα από τις πρώτες ύλες που ψωνίζουμε πχ πίτες, ηλιέλαιο, κοτόπουλο, κρέατα, χαρτιά. Ό,τι και να ψωνίζουμε έχει μία αύξηση. Το δεκάλιτρο (ηλιέλαιο) αγοράζαμε 1,40 τον Φλεβάρη και τώρα αγοράζουμε 3,20-3,49 το κιλό. Τα κρέατα έχουνε μία αύξηση από τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά, περίπου 35%», ανέφερε ο Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και την Παλλήνη.

«Η συχνότητα των πελατών απ’ ότι παρατηρούσα ήταν γύρω στις τρεις φορές την εβδομάδα τώρα έχει πάει μία και μπορεί να είναι και λιγότερη η παραγγελία. Δηλαδή η συχνότητα των πελατών έχει μειωθεί πολύ και φοβάμαι για τις θέσεις εργασίας. Δεν ξέρω τι θα γίνει γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε και το ανάλογο προσωπικό», είπε στο Open. Όπως πρόσθεσε πως «γκρινιάζει ο κόσμος γιατί έχει ακριβύνει το σουβλάκι».

«Η μέση παραγγελία ανά καλάθι όπως το λέμε εμείς στα μαγαζιά μας από 11 ευρώ που ήταν έχει πάει στα 8,5 ευρώ», εξήγησε.

Πηγή: newsbeast.gr