Κόντρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια του επενδυτικού φόρουμ του Ριάντ, ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και στον Τούρκο υπουργό Οικονομικών, καθώς ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως η χώρα «θα αμυνθεί με κάθε δυνατό τρόπο», αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «επιμείνει».

«Αν ο Ερντογάν επιμείνει να θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα μας, σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνετε ότι θα αμυνθούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Από τη μία πλευρά λοιπόν, θέλουμε συνεργασία αλλά επίσης, θέλουμε σεβασμό από την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παρόλα αυτά, μία μέρα μετά ο Νουρεντίν Νεμπατί δήλωσε πως «η μεταφορά ενός διμερούς θέματος σε αυτήν την πολύτιμη πλατφόρμα είναι πρώτα απ’ όλα ασέβεια προς τον οικοδεσπότη και μετά προς όλους τους συμμετέχοντες εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από αυτά τα κόμπλεξ της…».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως, απάντησε πως ο Τούρκος πρόεδρος «μετέτρεψε την Τουρκία σε μια χώρα που σχεδόν κανείς γείτονας της περιοχής δεν θέλει να έχει σχέση μαζί της. Αυτό δεν είναι καλό για τον τουρκικό λαό. Και πάνω από όλα, αμφισβητεί την κυριαρχία ενός μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας, και ακόμη διατηρεί στρατεύματα σε άλλο κράτος μέλος, την Κύπρο. Αν πραγματικά θέλουν ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία, είμαστε εδώ αλλά το τανγκό θέλει δύο».

Πηγή: newsbeast.gr