Απάντηση σε όσα καταγγέλθηκαν για τον ΙΦΕΤ από τον Παύλο Πολάκη έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης σχολίασε και ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας δημοσιοποίησε στοιχεία πολίτη εν αγνοία του.

«Αυτό το οποίο θέλω να αναφέρω και κύριε Πρόεδρε θα μου επιτρέψετε γιατί συνδέεται και θα κάνω και μία συγκεκριμένη καταγγελία. Είναι ότι χθες υπήρξε μια ανάρτηση από συνάδελφο Βουλευτή, τον κύριο Πολάκη. Βγάζω τις ύβρεις τις οποίες συχνά μου αναφέρει ο κύριος Πολάκης, όπου αναφέρεται σε ένα φάρμακο και στον ΙΦΕΤ για δήθεν έλλειψη. Έχει και το email ενός γιου ασθενούς προς τον ΙΦΕΤ» είπε ο κ. Πλεύρης.

Και συνέχισε: «Ο ΙΦΕΤ χθες απάντησε. Στην απάντηση του, εξηγεί ότι το συγκεκριμένο φάρμακο που είναι καινοτόμο, ακριβό φάρμακο και εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, στη συγκεκριμένη ασθενή έχει δοθεί δύο φορές μέσα στο έτος και άρα ο ΙΦΕΤ με πολύ μεγάλο αγώνα, γιατί ήταν ένα καινοτόμο φάρμακο πάρα πολύ σημαντικό, κατάφερε να το προμηθεύσει.

Σήμερα όμως έγινε κοινωνός σε κάτι, που με συγχωρείτε πρέπει να το καταγγείλω στο Κοινοβούλιο και θα περιμένω να υπάρξει απάντηση».

Και εξήγησε: «Ο γιος της ασθενούς κοινοποίησε ένα email στον ΙΦΕΤ. Το έχει κοινοποιήσει σε εμένα, οπότε έχω νόμιμη κατοχή του συγκεκριμένου email, που αναφέρει ότι το ποστάρισμα του email του, έχει γίνει εν αγνοία του και εγκαλεί και υπάλληλο ενδεχομένως που έδωσε αυτό το email στον κύριο Πολάκη, αλλά και τον ίδιο τον κύριο Πολάκη, ότι λέει ψέματα για πολιτικούς λόγους και κυρίως ότι προσβάλει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας.

Λαμογιο ΣΩΤΗΡΙΟΥ Προεδρε του ΙΦΕΤ!Ακροδεξιε ανίκανε Υπουργέ Υγειας Πλεύρη !!Γιατί δεν φέρνετε τη θεραπεία για αυτήν…

Posted by Παυλος Πολακης on Saturday, November 19, 2022

Εγώ θεωρούσα ότι ο κύριος Πολάκης είχε το email και του είχαν επιτρέψει να κάνει χρήση. Και πληροφορούμαστε ότι γιατρός – βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, έβγαλε στη φόρα με τα ονόματα κανονικά του γιου της ασθενούς και το τι χρειαζόταν η ασθενής, χωρίς να πάρει άδεια.

Προσέβαλε προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ψέματα γιατί είχε καλυφθεί το θέμα και με συγχωρείτε ήδη μίλησα με τον Πρόεδρο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ, του ζήτησα να κάνει έλεγχο και ΕΔΕ για να δούμε πως έχει διαρρεύσει το email και παράλληλα να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα στοιχεία.

Και όποιος έχει κάνει χρήση αυτών των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων συμπεριλαμβανομένου και του συγκεκριμένου βουλευτή, επειδή ακριβώς συνιστούν σοβαρό ποινικό αδίκημα γιατί είναι δεδομένα Υγείας, να σχηματιστεί ο αντίστοιχος φάκελος για να αποδοθούν ευθύνες».

Πηγή: newsbeast.gr