Σύγκρουση μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπλούχου και του συναδέλφου του από τον ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12) στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών.

«O τρόπος λειτουργίας μιας Πολιτείας δεν μπορεί να είναι ιδεολογικός. Αλλά ορθολογικός, πρωτίστως», ανέφερε ο κ. Μπλούχος. «Ένα νοσοκομείο δεν έχει ως σημαία του τον μετακαπιταλισμό, τον νεοφιλελευθερισμό ή τον σοσιαλισμό. Σημαία του είναι η υγεία και η αποτελεσματικότητα περί αυτήν. Και για να τιμήσουμε τον φορολογούμενο που ματώνει για να λειτουργήσει το δημόσια νοσοκομείο, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο, η δημόσια τηλεόραση, τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις μας, πρέπει να ξεπεράσουμε κάθε εμμονή και αγκύλωση που σχετίζεται με ιδεολογική εμμηνόπαυση και να κοιτάξουμε καθαρά τη σχέση κόστους-οφέλους-αποτελέσματος», συνέχισε ο κ. Μπλούχος.

«Ο χαλεπός καιρός της πανδημίας είναι το μεγαλύτερο σχολείο για όλους μας. Δεξιούς κι αριστερούς. Σοσιαλιστές και φιλελεύθερους. Αποτελεσματικότητα. Αυτή είναι και η έκφραση αγάπης και στοργής μιας σύγχρονης Πολιτείας προς τους πολίτες της. Στην αποτελεσματικότητα στοχεύει τούτη η κυβέρνηση, επιτελικότητα του κράτους την ονομάσαμε και την περιγελάτε. Στην αποτελεσματικότητα στοχεύει και τούτο το νομοσχέδιο, του οποίου την ψήφιση προτείνω ασμένως», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πολάκης: Η κυβέρνηση έπιασε πάτο και είναι σημείο στροφής της πτώσης της

«Θα απαντήσω στον συνάδελφο που μίλησε για ιδεολογική εμμηνόπαυση. Θα περιγράψω την ιδεολογική δυσπαρευνία η οποία σας κατατρέχει το τελευταίο διάστημα», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και προσέθεσε -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η κυβέρνηση, με την τροπολογία του “κατοστάρικου”, έπιασε πάτο και είναι σημείο στροφής της πτώσης της. «Είναι ομολογία αποτυχίας, αυτό που φέρατε σήμερα. Αυτή τη στιγμή, στη λίστα του ΕΚΑΒ για τις ΜΕΘ, βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν για κρεβάτι 156 ασθενείς, εκ των οποίων οι 114 πάσχουν από κορονοϊό. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας, τι είναι;» είπε ο Παύλος Πολάκης και προσέθεσε: «με τα χθεσινά στοιχεία, έχουμε 1.696 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, κατατάσσοντάς μας στην ψηλότερη θέση των ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τι είναι;».

«Με κατηγορούσατε για ψεκασμένο, επειδή μιλούσα για τις θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων, και βγήκατε φωτογραφία με την κυρία υφυπουργό που έχετε δίπλα σας. Αλλά τι έχετε κάνει; στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σε όλη την Κρήτη υπάρχουν 30 δόσεις μονοκλωνικών. Πού θα τις βγάλουμε; στη λοταρία; ποιος να πρωτοπρολάβει;» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να έχει 6.500 υγειονομικούς εκτός του συστήματος, με μια απερίγραπτη εμμονή, την ίδια ώρα που οι εφημερεύοντες καταρρέουν, αντί να τους υποβάλλουν σε 3 και 4 rapid τεστ. «Αν εμείς επί των ημερών μας είχαμε 1.869 νεκρούς, πώς θα μας είχατε γδάρει στην πλατεία Συντάγματος; Σαν τον Δασκαλογιάννη που τον έγδαραν οι Τούρκοι το 1770», είπε ο κ. Πολάκης που τόνισε πως η κυβέρνηση δεν ντρέπεται να λέει ότι έχει ελέγξει την πανδημία, την ώρα που εγκρίνει 4,6 εκατομμύρια ευρώ για νέα διαφημιστική εκστρατεία.

Πηγή: newsbeast.gr