Την απευθείας πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League, με την κατάκτηση δηλαδή της πρώτης θέσης του 7ου ομίλου όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές έθεσε ως στόχο του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Κορμπεράν, μετά τη διενέργεια της κλήρωσης της φάση των ομίλων της διοργάνωσης, στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Πειραιά κληρώθηκε μαζί με τις Φράιμπουργκ (Γερμανία), Ναντ (Γαλλία) και Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν).   

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε επιπρόσθετα πως θα υπάρξει ενίσχυση σε κάποιες θέσεις με στόχο να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική η ομάδα στο Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κορμπεράν στην COSMOTE TV:

Για την σημερινή κλήρωση: «Από πριν ξέραμε ότι πρόκειται για μια κλήρωση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οπότε οποιοσδήποτε αντίπαλος θα ήταν αξιόλογος. Δεν στεκόμαστε στο ποιους θα αντιμετωπίσουμε αλλά αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε, την απόδοση της δικής μας ομάδας».

Για το ποιος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στην διοργάνωση: «Φυσικά στόχος είναι πάντα να προκριθούμε στην επόμενη φάση, πέρυσι το κατάφερε, βρισκόμενος στην δεύτερη θέση. Θα θέλαμε να το κάνουμε και φέτος, ως πρώτοι, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο, για να είμαστε ισχυροί».

Για το αν θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο: «Πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος που έχει υψηλές φιλοδοξίες. Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος είναι λίγος, πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα και να ενισχύσουμε την ομάδα στις θέσεις που θέλουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί όταν ξεκινήσει η διοργάνωση».

Για τις θέσεις που θα κινηθεί τόνισε: «Είμαστε στη φάση της ανάλυσης, να δούμε σε ποιες θέσεις μπορούμε να ενισχυθούμε και υπάρχει ακόμα χρόνος».

Για το αν θα είναι ο Ολυμπιακός πολύ διαφορετικός στη φάση των ομίλων: «Όχι, ο κορμός της ομάδας είναι αυτός που βλέπετε, απλά θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε κάποιες θέσεις για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

Για το τι είπε στους παίκτες του πριν την διαδικασία των πέναλτι χθες : «Πρόκειται για μια έντονα φορτισμένη στιγμή, όλοι ήμασταν γεμάτοι αγωνία και υπερένταση. Έπρεπε να περάσω στους παίκτες μου το αίσθημα της αυτοπεποίθησης, του κουράγιου, του θάρρους. Ότι εάν ένας έχανε πέναλτι, θα το χάναμε όλοι μαζί».

Για το πως είχε προετοιμάσει τον Βατσλίκ ο Κορμπεράν, καθώς ήταν και ο ίδιος τερματοφύλακας δήλωσε: «Δεν χρειάστηκε να του πω τίποτα. Ήταν πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος από τον προπονητή τερματοφυλάκων. Όλα οφείλονται στο καλό του ένστικτο, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την διαδικασία κάθε φορά, κερδίζοντας την ψυχολογική μάχη με τον εκάστοτε αντίπαλο».

Πηγή: newsbeast.gr