Όσοι παρακολουθούν την εκπομπή «All Aussie Adventures» του Russell Coight ξέρουν πως η Αυστραλία μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο μέρος. Ο χαρακτήρας Coight είναι θρύλος στη χώρα και μία από τις συμβουλές που έχει δώσει κατά καιρούς έσωσε πρόσφατα ένα κοριτσάκι από τη Βικτόρια από βέβαιο θάνατο.

Όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα από τα πλέον δηλητηριώδη φίδια του πλανήτη. Η Grace έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της αναζητώντας σαύρες. Αντί για σαύρες βρήκε ωστόσο ένα tiger snake, ένα από τα φονικότερα είδη του ερπετού στη Γη. Το φίδι δάγκωσε την 9χρονη στο πόδι.

Η μικρή ούρλιαζε και ήρθε αμέσως η μαμά της για βοήθεια. Αντί να πανικοβληθεί βέβαια, η Grace ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW Radio, η μαμά Louisa εξήγησε:

«Ζήτησα από την Grace να παραμείνει ψύχραιμη και να μην κουνιέται. Αλλά μου είπε: ‘‘Είμαι εντάξει, μαμά, ξέρω τι να κάνω γιατί με δίδαξε ο Russell Coight. Πρέπει να μείνω ψύχραιμη, να ακινητοποιήσω το πόδι μου και να ζητήσω βοήθεια’’».

Περιμένοντας το ασθενοφόρο, η μικρή επανέλαβε: «Μπορώ πραγματικά να παραμείνω ψύχραιμη, ο Russell Coight έχει πει να παραμένεις ήρεμος». Ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον χαρακτήρα του Russell Coight, ο Glenn Robbins, βγήκε στο ράδιο για να τη συγχαρεί.

Το συγκεκριμένο είδος ευθύνεται για το 17% των δαγκωμάτων φιδιού σε όλη την Αυστραλία μεταξύ 2005-2015. Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο δείκτης θνησιμότητας του tiger snake κυμαίνεται στο 40-60%, αν δεν χορηγηθεί γρήγορα το αντίδοτο…

Πηγή: newsbeast.gr