Τη θλίψη του για τη φωτιά που κατακαίει την Πεντέλη και τις γύρω περιοχές εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης.

Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μόνο θλίψη προκαλούν οι πρώτες εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά που κατακαίει, για μία ακόμη φορά, έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, αλλά και περιουσίες πολιτών που βρέθηκαν ενώπιον της πύρινης λαίλαπας».

«Πρώτη μας προτεραιότητα, ως συντεταγμένη πολιτεία, είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών και, δευτερευόντως, η λήψη μέτρων για την αποτροπή ανάλογων καταστροφών στο εγγύς μέλλον. Η κλιματική αλλαγή μπορεί, ως ένα βαθμό, να είναι η γενεσιουργός αιτία για τις φυσικές καταστροφές που βίωσε και βιώνει η Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί να είναι το άλλοθι να συνεχίσουν αυτές οι καταστροφές. Προτεραιότητα και κοινός στόχος της Πολιτικής ηγεσίας και της Περιφέρειας, τα τελευταία χρόνια, είναι η μέριμνα της πρόληψης, αφού η καταστολή της φωτιάς δύσκολα ελέγχεται» υπογραμμίζει ο Βασίλης Κορκίδης.

«Ας ευχηθούμε, σήμερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που καταβάλουν τιτάνιο έργο, να δαμάσουν τα πύρινα μέτωπα και να αποσοβήσουν την επέκταση των καταστροφών. Ας ευχηθούμε να είναι η τελευταία φορά που είμαστε θεατές σε μία καταστροφή που ξυπνά δυσάρεστες μνήμες από προηγούμενα καλοκαίρια» αναφέρει κλείνοντας.

Πηγή: newsbeast.gr