Πράσινο φως έδωσε η επιτροπή των ειδικών για την άρση του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χωρους από αύριο Σάββατο 5 Μαρτίου. Παραμένει παρόλα αυτά η ισχυρή σύσταση να τη βάζουμε έξω όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, έχουμε μείωση των περιστατικών πάνω από 40% που νοσηλεύονται στις κλίνες ΜΕΘ, έχουμε σχεδόν ξεμπλέξει με την Δέλτα, γιατί αυτός ήταν ο μεγαλύτερος βραχνάς. Αρχίζουν και μειώνονται οι σκληροί δείκτες σταδιακά και οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της. Η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη, όμως νοσούν οι περισσότεροι έχοντας κάνει και την τρίτη δόση, και δεν έχουν βαριά συμπτώματα» είπε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη τα κρούσματα παραμένουν πολλά (χθες 3/3 ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 15.783 κρούσματα). «Έχουμε αρκετά κρούσματα, και αρκετούς θανάτους. Τώρα ο κόσμος κλείνει ραντεβού για την 3η δόση, αυξήθηκαν τα ραντεβού και μέχρι το Πάσχα θα είμαστε μια χαρά. Το γεγονός ότι θα βγάλουμε τις μάσκες δεν σημαίνει ότι θα πάμε με συνωστισμό χωρίς μάσκες. Μετά από δύο χρόνια, μπορεί και ξέρει και χρειάζεται να αποφασίσει για τον εαυτό του, πού θα βάλει μάσκα σε εξωτερικό χώρο», επισήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr