Ο ΕΜΑ μπορεί σύντομα να εγκρίνει το εμβόλιο κατά της Cοvid-19 που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Novavax ανακοίνωσε σήμερα ηεπικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

«Το εμβόλιο από τη Novavax θα μπορούσε να εγκριθεί στο πολύ προσεχές μέλλον» δήλωσε η ‘Εμερ Κουκ απευθυνόμενη στους υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συμβόλαιο της Κομισιόν με τη Novavax για 200 εκατ. δόσεις εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνάψει συμβόλαιο με τη Novavax για την προαγορά 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού, μόλις αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Το ΑΠΕ ΜΠΕ κάνει λόγο για το έβδομο συμβόλαιο που έχει συνάψει η Κομισιόν με φαρμακευτική εταιρεία για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε πιθανό εμβόλιο κατά της COVID-19. Ειδικότερα, βάσει αυτού του συμβολαίου, τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα μπορούν να αγοράσουν έως και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας, με δυνατότητα επιλογής 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων κατά τη διάρκεια του 2021, 2022 και 2023, αφού αναθεωρηθούν και εγκριθούν από τον EMA ως ασφαλή και αποτελεσματικά.

Το συμβόλαιο με τη Novavax συμπληρώνει το ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων με την AstraZenecaSanofi-GSKJanssen Pharmaceutica NVBioNtech-PfizerCureVacModerna και τις ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με τη Valneva.

Πηγή: newsbeast.gr