Καθησυχαστικοί είναι οι ειδικοί για τις παρενέργειες των εμβολίων στα παιδιά. Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, μιλώντας στο Mega, είπε ότι το ευχάριστο είναι ότι αυτές τις ημέρες το CDC ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα των παρανεργειών των εμβολίων στα παιδιά και είναι 20 φορές λιγότερες από αυτές που εμφανίζονται σε παιδιά από 12 ετών και άνω και στους ενήλικες.

Ο εμβολιασμός των παιδιών έγινε ανάρπαστος, καθώς τα πρώτα εμβόλια έχουν ήδη εξαντληθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει, όμως έχει ανακοινωθεί ότι από τις 3 Ιανουρίου θα γίνει παραλαβή νέων εμβολίων.

«Αυτό που βλέπουμε είναι πρωτόγνωρο. Πρώτη φορά βλέπουμε να φεύγουν τα παιδιά από τα ιατρεία ενθουσιασμένα που εμβολιάστηκαν. Τα παιδιά θέλουν να απαλλαγούν από τα τεστ, γιατί κάνουν πολλά τεστ. Τα παιδιά βρίσκονται στην ηλικία που κάνουν άλλα εμβόλια και ξέρουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των εμβολίων» είπε.

Με τη δεύτερη δόση βγαίνει το πιστοποιητικό

Η αναμνηστική δόση δεν έχει ξεκινήσει να παρέχεται ακόμα στα παιδιά, ενώ αντισώματα αποκτούν 15 μέρες μετά τη δόση του εμβολίου. «Με την πρώτη δόση βγαίνει το πρώτο πιστοποιητικό, με τη δεύτερη δόση βγαίνει το επίσημο πιστοποιητικό και μετά από 14 ημέρες μπορούν να πηγαίνουν στα κλαμπ», είπε γελώντας.

Επιπλέον ο κ. Μαζάνης ανέφερε ότι οι ανησυχίες των γονιών έχουν επικεντρωθεί στις μυοκαρδίτιδες, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως στα παιδιά 5 έως 12 ετών είναι ένα περιστατικό στο 1 εκατομμύριο.

Ως προς την Όμικρον ισχύει ότι και στους ενήλικες. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο όσα δείχνουν πως η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για το πόσο βαριά είναι αυτή η μετάλλαξη.

Πηγή: newsbeast.gr