Η Γαλλία ανακοίνωσε σχεδόν 94.000 νέα κρούσματα κορονοϊού τη Δευτέρα (10/1), ανεβάζοντας τον καθημερινό μέσο όρο των προηγούμενων επτά ημερών σε νέο υψηλό της τάξης των 269.614, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, τη 14η συνεχή ημέρα που ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει αύξηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε Δευτέρα ο αριθμός των νέων μολύνσεων που ανακοινώνονται είναι σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με άλλες ημέρες, εξαιτίας καθυστερημένων αναφορών το Σαββατοκύριακο.

Επισημαίνεται, δε, πως τις προηγούμενες επτά ημέρες οι καθημερινές μολύνσεις ξεπέρασαν τρεις φορές τις 300.000 και την Κυριακή ήταν περισσότερες από 296.000, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Χαλάρωση του πρωτοκόλλου για τα τεστ στους μαθητές

Οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) αντί για μοριακά (PCR), καθώς η αύξηση των μολύνσεων της Covid-19 έχει καταστήσει πιο επιβαρυμένο το (σ.σ. προηγούμενο) υγειονομικό πρωτόκολλο στον εκπαιδευτικό τομέα, δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ.

«Αυτό αναμένεται να έχει αντίκτυπο στις ουρές αναμονής (έξω από τα φαρμακεία)», δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Πηγή: newsbeast.gr