Η «υπερηχητική» αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Γαλλία αναμένεται να συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες και δεν υπάρχουν ενδείξεις για αντιστροφή της τάσης, δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων φθάνει σε «στρατοσφαιρικά επίπεδα» στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, γύρω από το Παρίσι και σε ορισμένες άλλες περιοχές της Γαλλίας και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, προειδοποίησε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε πολλά υπερπόντια εδάφη, όπως η Γουαδελούπη και η Γουιάνα, η Μαγιότ, το Σεν Μαρτέν και το Σεν Μπαρτελεμί, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 που προκαλείται από την μετάλλαξη Όμικρον του ιού, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Ρεϋνιόν και η Μαρτινίκα βρίσκονται ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η οποία επιτρέπει στους περιφερειάρχες να επιβάλλουν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Η επέλαση της Όμικρον, σε συνδυασμό με την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στο γαλλικό αρχιπέλαγος, έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων της νόσου, γεγονός που προκαλεί την απειλή για την ανάπτυξη σοβαρών μορφών της νόσου και πίεση στις υγειονομικές δομές.

Υπενθυμίζεται πως χθες η χώρα κατέγραψε 271.686 νέα κρούσματα, αριθμό που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ.

Πηγή: newsbeast.gr