Η Γαλλία καταγράφει σήμερα (29/12) ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων Covid-19, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 200.000 κρουσμάτων κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, η χώρα μέτρησε 208.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ένα εθνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο Ολιβιέ Βεράν ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Γαλλία κορονοϊός

Σύμφωνα με τον Βεράν, κάθε δευτερόλεπτο δύο Γάλλοι πολίτες διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19.

Χθες, η Γαλλία ανακοίνωσε ένα νέο υψηλό σχεδόν 180.000 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών.

Ρεκόρ κρουσμάτων και στη Μάλτα

Η Μάλτα κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ μολύνσεων από την COVID-19 καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν αυτό το νησί της Μεσογείου στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου για ταξίδια και κάλεσαν τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται τη χώρα.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 1.337 νέες μολύνσεις COVID-19, δεύτερο ρεκόρ μέσα σε δύο ημέρες. Είναι η πέμπτη φορά σε οκτώ ημέρες που ο αριθμός των νέων μολύνσεων σημειώνει ρεκόρ.

Ωστόσο ο αριθμός των νοσηλειών είναι χαμηλός – μόλις 82 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων των ΗΠΑ συνέστησε στους Αμερικανούς αργά χθες Τρίτη, να μην ταξιδεύουν στη Μάλτα, τοποθετώντας τη χώρα στο Επίπεδο 4, στην κατηγορία «πολύ υψηλός» κίνδυνος, όταν καταγράφονται περισσότερες από 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες 28 ημέρες.

«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στη Μάλτα, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να κινδυνεύουν να κολλήσουν και να διαδώσουν παραλλαγές της COVID-19», ανέφερε.

Η αύξηση των μολύνσεων παρατηρείται παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, με το 95% των κατοίκων της Μάλτας να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου. Αυτή την περίοδο το νησί εμβολιάζει τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω.

Ο υπουργός υγείας Κρις Φερν δήλωσε επίσης χθες ότι 200.000 πολίτες –σε έναν πληθυσμό περίπου 500.000- έχουν λάβει ήδη την αναμνηστική δόση.

Ομάδες επιχειρηματικών λόμπι κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση να μειώσει την καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ασθενείς και εκείνους που έρχονται σε επαφή μαζί τους, λέγοντας ότι έχει αντίκτυπο στην οικονομία.

Η εφημερίδα The Times of Malta ανέφερε πως τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι βρίσκονται τώρα σε καραντίνα – τέσσερις φορές ο πληθυσμός της πρωτεύουσας, Βαλέτα.

Πηγή: newsbeast.gr