Περισσότερα από 270.000 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο, σε ένα νέο ρεκόρ εν μέσω της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, 271.686 κρούσματα καταμετρήθηκαν σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Υγείας της Γαλλίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είχε κάνει λόγο για έναν αριθμό όχι «μακριά από τις 300.000» μολύνσεις, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου, με λίγα περισσότερα από 230.000 νέα κρούσματα σε μία ημέρα.

Οι αριθμοί αυτοί μαρτυρούν το εύρος του τωρινού κύματος της επιδημίας. Αυτό διαρκεί από το φθινόπωρο και αναζωπυρώθηκε στα τέλη του 2021 με την άφιξη της Όμικρον.

Ο αντίκτυπος στα νοσοκομεία έχει γίνει ήδη αισθητός, με 2.881 εισαγωγές σε μία ημέρα, σύμφωνα με τη Santé publique France. Σε διάστημα 24 ωρών τα νοσοκομεία κατέγραψαν 297 θανάτους.

Η αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων εξηγείται εν μέρει και από έναν άνευ προηγουμένου αριθμό PCR τεστ: οκτώ εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Βεράν.

Εντούτοις, η επιδημιολογική έξαρση είναι πραγματική, όπως μαρτυρά η εκτόξευση του «ποσοστού θετικότητας». Ξεπέρασε το 15%, κοντά στα επίπεδα ρεκόρ του φθινοπώρου του 2020.

Αξίζει να αναφερθεί πως αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε σήμερα, πέραν της Ελλάδας, και η Βρετανία, στην οποία οι νέες λοιμώξεις ξεπέρασαν τις 210.000.

Πηγή: newsbeast.gr