Νέα ημέρα ξημέρωσε σήμερα, Τετάρτη (22/12) για τη Γαλλία καθώς ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

«Ανοίγουμε τον εμβολιασμό για τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας», επεσήμανε ο Βεράν μιλώντας στο δίκτυο BFMTV-RMC, διευκρινίζοντας όμως ότι «η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 δεν έχει ανοίξει για τους εφήβους προς το παρόν».

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προειδοποίησε ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων covid-19 στη χώρα ενδέχεται να φτάσει τις 100.000, από 70.000 που είναι τώρα, καθώς η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με το πέμπτο κύμα της επιδημίας.

Εμβόλιο παιδί

«Κυρίαρχη στη Γαλλία έως αρχές Ιανουαρίου η μετάλλαξη Όμικρον»

Ο Βεράν πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού θα είναι κυρίαρχη στη Γαλλία ως τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι προς το παρόν δεν εξετάζονται νέοι περιορισμοί, αν και τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί, με τις γαλλικές αρχές να ελπίζουν ότι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν την επιδημία υπό έλεγχο.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν ζήτησε από τις επιχειρήσεις να «επιταχύνουν» τη στροφή τους προς την τηλεργασία, ζητώντας τους να προετοιμαστούν «ήδη από τώρα» να την «ενισχύσουν» μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και με στόχο οι υπάλληλοί τους να εργάζονται από το σπίτι 3 με 4 ημέρες την εβδομάδα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι με την κατάσταση αυτή πρέπει να επιταχυνθεί, να ενισχυθεί η τηλεργασία (…) με στόχο το λιγότερο τρεις ημέρες την εβδομάδα για τις θέσεις εργασίας που το επιτρέπουν, ή ακόμη και τέσσερις όταν αυτό είναι εφικτό» επεσήμανε η Μπορν στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κύμα του Όμικρον εξαπλώνεται πολύ γρήγορα στη Γαλλία, με περίπου το 20% των κρουσμάτων της covid-19 να οφείλονται σε αυτό το στέλεχος, έναντι 10% το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η γαλλική κυβέρνηση.

Εξάλλου χθες καταγράφηκαν στη Γαλλία 72.832 νέα κρούσματα covid-19 και 210 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή της πανδημίας σε 94.913.

Το ποσοστό επίπτωσης της covid-19 έφτασε ξανά σε αριθμό ρεκόρ στη Γαλλία, με 545 κρούσματα την εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό στο Παρίσι να είναι σχεδόν διπλάσιο.

Πηγή: newsbeast.gr