«Δεν υπάρχουν χρήματα για να στηρίξουν το νέο lockdown» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για την πιθανότητα νέων οριζόντιων μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

Αναφερθείς στο μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης το χαρακτήρισε «γενναίο και δύσκολο» και σημείωσε ότι το 95% που νοσηλεύεται στις ΜΕΘ είναι άνω των 60 εκ των οποίων το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Ο υπουργός δήλωσε ότι το μέτρο δεν είναι τιμωρητικό και μάλιστα είπε «δεν πειράζει αν δε μας ψηφίσουν, τουλάχιστον ας σωθούν. Ανέφερε επίσης ότι το νέο μέτρο είχε ήδη αποτέλεσμα καθώς έως τις 19:00 το βράδυ της Τρίτης είχαν κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης με τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων 10 ημερών για ανάλογα ραντεβού για τους πολίτες άνω των 60 ετών να είναι 2.600.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το συμφέρον της πατρίδας είναι να φύγει η πανδημία από την Ελλάδα και πως το μόνο πλάνο που υπάρχει στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός.

Πηγή: newsbeast.gr