Υπέρ της λήψης πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων με στόχο να μπει «φρένο» στην πανδημία του κορονοϊού που συνεχώς αυξάνει τα θύματά και τα κρούσματα της τάσσεται ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο επόμενος αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

Λίγο πριν από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν σε ομοσπονδιακό και κρατιδιακό επίπεδο για την υγειονομική κατάσταση ο συμπρόεδρος των Πρασίνων σε ερώτηση που του τέθηκε από το δημόσιο δίκτυο ZDF είπε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι απολύτως σαφές: ”οι επαφές πρέπει να μειωθούν” και ο κανόνας “‘εμβολιασμένοι-αναρρώσαντες” θα πρέπει να εφαρμόζεται με δεσμευτικό τρόπο σε εθνικό επίπεδο για όλους τους δημόσιους φορείς”, με εξαίρεση τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκη».

«Θα πρέπει να περάσουμε τον χειμώνα με νέα ενιαία μέτρα», σημείωσε επίσης ο Χάμπεκ, υπενθυμίζοντας ότι τα κρατίδια έχουν ήδη ένα «σύνολο επιλογών στο τραπέζι» για να ανταποκριθούν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για παράδειγμα να μην γίνουν οι αγώνες ποδοσφαίρου της Bundesliga σε γεμάτα στάδια ή να ακυρωθούν οι χριστουγεννιάτικες αγορές.

«Αυτό ονομάζεται, πρέπει να το πούμε δυνατά, ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους», πρόσθεσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σφίγγει ο κλοιός για ανεμβολίαστους στο Βερολίνο

Τη σκλήρυνση των μέτρων συζητούν Μέρκελ – Σολτς

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως και ο διάδοχός της, ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, και οι επικεφαλής των γερμανικών κρατιδίων θα συζητήσουν σήμερα ενδεχόμενη σκλήρυνση των περιοριστικών μέτρων με στόχο να αναχαιτιστεί η σφοδρή αναζωπύρωση της COVID-19.

Πριν από αυτό, οι πολιτικοί θα ενημερωθούν στη διάρκεια του πρωινού για το περιθώριο ελιγμών που έχουν μετά την αναμενόμενη απόφαση του ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τους περιορισμούς εξόδου και το κλείσιμο σχολείων, για τα οποία δόθηκε εντολή μέσω ενός λεγόμενου νόμου φρένου έκτακτης ανάγκης, που ίσχυε την άνοιξη.

Οι διαβουλεύσεις αυτές μέσω τηλεδιάσκεψης και κατόπιν πιεστικών αιτημάτων πολιτικών αξιωματούχων θα γίνουν την ώρα που η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία καταγράφει καθημερινά νέα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, τα οποία έφτασαν σχεδόν τα 80.000 την περασμένη εβδομάδα.

Το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σήμερα σχεδόν 46.000 νέα κρούσματα, ενώ ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών μειώθηκε ελαφρά στα 452,2, ενώ η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την επικείμενη υπερφόρτωση των νοσοκομείων και την εξάπλωση της νέας παραλλαγής του κορονοϊού Όμικρον.

Πηγή: newsbeast.gr