«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει μετά τα δύο νέα κρούσματα από τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον στην Ελλάδα, με τους ειδικούς να είναι καθησυχαστικοί, όσον αφορά τη μεταδοτικότητά της.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής αιματολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, επεσήμανε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της υπομετάλλαξης Όμικρον 2 δε θα διαφοροποιούνται πολύ, σε σύγκριση με την αρχική μετάλλαξη Όμικρον.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτό που μας κλείνει μέσα και μας κάνει να έχουμε lockdown δεν είναι οι μεταλλάξεις αλλά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. «Μπορεί να κλειστούμε μέσα γιατί δεν εμβολιαζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

«Παρόλο που η Γαλλία στο 78% έχει πίεση στα νοσοκομεία, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ενώ στην Ελλάδα δεν είναι γιατί, ο κόσμος δεν εμβολιάζεται» υπογράμμισε.

«Ο λόγος που ο αριθμός των νοσηλευομενών από κορονοϊό έχει ξεπεράσει το peak των προηγούμενων κυμάτων είναι ότι ο κόσμος δεν εμβολιάζεται» υπογράμμισε κλείνοντας ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Πηγή: newsbeast.gr