Για την πορεία του κορονοϊούκαι την έξαρση των κρουσμάτων μίλησε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.  «Η έξαρση του κορονοϊού μέσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται κυρίως στις μεταλλάξεις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που έχουν δημιουργηθεί» εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega.

Για την τωρινή κατάσταση των κρουσμάτων, ο καθηγητής εκτιμά: «Στην σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα παρουσιάσει μείωση, γύρω το 15% με 20%. Εισερχόμαστε στην φάση της συρρίκνωσης, γεγονός που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες γιατί έχει πέσει ο δείκτης της μεταδοτικότητας. Αυτό θα φέρει και επιπέδωση στις διασωληνώσεις, με τον αριθμό τους να μην ξεπερνά τις εκατό πενήντα».

«Όσοι είναι πάνω από 70 ετών, πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου τώρα, γιατί μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 98%» είπε ο κ. Μαγιορκίνης ενώ για τον long covid, ανέφερε ότι για τους πολίτες που τους ταλαιπωρούν επί μακρόν τα συμπτώματα της νόσησης υπάρχουν τα ιατρεία «long covid», όπου οι πολίτες  μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια.

Πηγή: newsbeast.gr