Η Ιρλανδία συμπεριλαμβάνεται πλέον σήμερα (29/12) στον κατάλογο των χωρών που έσπασαν τα προηγούμενα ρεκόρ τους ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς κατέγραψε 16.428 νέες μολύνσεις, την ώρα που άρχισε επίσης να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το τελευταίο ρεκόρ μολύνσεων καταγράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου, στα 11.182, με την παραλλαγή Όμικρον να αντιπροσωπεύει σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα, νοσηλεύονται 568 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία, ένας αριθμός υψηλότερος από το χαμηλό δύο μηνών των 378 την 25η Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στο νοσοκομεία είχε κορυφωθεί σε πάνω από 2000 τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια του φονικότερου κύματος του κορονοϊού στη χώρα, όταν και 221 ασθενείς είχαν γεμίσει σχεδόν κάθε κλίνη στις ΜΕΘ. Σήμερα, 93 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Όλοι οι τελευταίοι επιδημιολογικοί δείκτες αποτελούν λόγο ανησυχίας. Δεδομένων των πολύ υψηλών επιπέδων διασποράς σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε άτομο θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του εν δυνάμει κρούσμα και να τηρεί αυστηρά τα μέτρα δημόσιας υγείας», δήλωσε ο αρχίατρος Τόνι Χόλοχαν.

Πηγή: newsbeast.gr