Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων της Ιταλίας, τα παιδιά με κορονοϊό τα οποία την τελευταία εβδομάδα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, αυξήθηκαν κατά 96%. Τα μισά από αυτά, έχουν ανεμβολίαστους γονείς, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Γενικότερα, οι εισαγωγές ανεμβολίαστων ασθενών αυξήθηκαν κατά 16,7%, ενώ των εμβολιασμένων που ασθένησαν με Covid-19 σημείωσαν μείωση 2%.

Συνολικά, οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 7%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επισημαίνεται πως σήμερα, Τετάρτη, τα νέα περιστατικά του ιού στη χώρα είναι 36.293 ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 146 . Συνολικά, έγιναν 779.303 διαγνωστικά τεστ, το 4,7% από τα οποία προέκυψαν θετικά.

Την ίδια ώρα, στις ιταλικές μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.010 ασθενείς με covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 8.544, κατά τον απολογισμό του 24ωρου.

Ιταλία κορονοϊός

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Υπό τα δεδομένα αυτά, η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξετάσει αύριο, Πέμπτη, και πιθανότατα να εγκρίνει, νέα μέτρα κατά της πανδημίας, όπως συμβαίνει σε σειρά Ευρωπαϊκών χωρών.

Τα πιο πιθανά, θεωρούνται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους, η επιβολή διαγνωστικών τεστ και στους εμβολιασμένους, ενόψει και τις Πρωτοχρονιάς, και η μείωση της διάρκειας του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», από εννέα σε έξι μήνες.

Ο Ιταλός υπουργός παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι, πάντως, απάντησε στους επιστήμονες που ζήτησαν την παράταση των σχολικών διακοπών των γιορτών, ότι η κυβέρνηση Ντράγκι δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Πηγή: newsbeast.gr