Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη γειτονική Ιταλία, το 72% των ασθενών με κορονοϊό που έχουν εμφανίσει πνευμονία και βρίσκονται σε ΜΕΘ ή σε νοσοκομειακούς θαλάμους, είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται πως την τελευταία εβδομάδα οι ασθενείς με Covid-19 που βρίσκονται σε θαλάμους νοσοκομείων μειώθηκαν κατά 16% και ειδικότερα στις ΜΕΘ η μείωση αγγίζει το 26%, σύφμωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Γενικότερα, τα νοσοκομεία της «αδειάζουν» με ταχύτερους ρυθμούς στον ιταλικό βορρά, ενώ στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες της χώρας ο ιός «υποχωρεί» πιο αργά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα έκλεισε η πτέρυγα Covid του νοσοκομείου του Κοντόνιο, στη βόρεια Ιταλία. Πρόκειται για την κωμόπολη, έξω από το Μιλάνο, όπου πριν από δύο χρόνια είχε διαγνωστεί το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στην Ιταλία. «Είναι η δεύτερη φορά που κλείνουμε την πτέρυγα Covid και ελπίζουμε πραγματικά να είναι η τελευταία», δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Απολογισμός 24ωρου

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορονοϊού ήταν 59.749, ενώ 278 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 555.080 διαγνωστικά τεστ, το 10,7% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.073 ασθενείς με Covid-19, δηλαδή 46 λιγότεροι από χθες Τρίτη, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 15.127 (475 λιγότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο).

Στις 25 Φεβρουαρίου η επιτροπή επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ντράγκι, είναι πιθανό να εκφραστεί υπέρ της χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 στους ανοσοκατεσταλμένους και γενικότερα σε όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: newsbeast.gr