Η Ιταλία κατέγραψε το τελευταίο εικοσιτετράωρο 21.042 περιστατικά κορονοϊού και 96 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, οι μολύνσεις στην χώρα είναι 5.206.305 και οι θάνατοι 134.765. Συνολικά, σήμερα έγιναν 565.077 διαγνωστικά τεστ, το 3,7% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 818 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.539.

Σύμφωνα, δε, με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου η πιθανότητα μόλυνσης μειώνεται κατά 76%. Έπειτα από πέντε μήνες, όμως, η ασπίδα προστασίας περιορίζεται στο 39%. Για τον λόγο αυτό, καθίσταται αναγκαία η χορήγηση νέας δόσης.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, οι μη εμβολιασμένοι πολίτες που προσβάλλονται από την ασθένεια, αντιμετωπίζουν κίνδυνο θανάτου 16 φορές μεγαλύτερο απ’ όσους έχουν κάνει την «αναμνηστική δόση».

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε στην Ιταλία η είδηση ότι ένας άνδρας πενήντα ετών, αντιεμβολιαστής, αρνήθηκε να διασωληνωθεί και σήμερα έχασε την ζωή του. Συνέβη στην πόλη Τρέντο, της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, οι γιατροί του νοσοκομείου Σάντα Κιάρα του Τρέντο δήλωσαν ότι αν ο πενηντάχρονος δεν είχε αρνηθεί την βοήθειά τους, θα κατάφερνε πιθανότατα να σωθεί.

Πηγή: newsbeast.gr