Αίσθηση προκάλεσε ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας στην Ιταλία που κυοφορούσε και μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η 28χρονη ήταν ανεμβολίαστη. Στις 7 Ιανουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης. Όταν η κατάσταση της εγκύου επιδεινώθηκε, οι γιατροί αποφάσισαν να σώσουν το παιδί κάνοντάς της επείγουσα καισαρική τομή.

Το νεογέννητο ζυγίζει ένα κιλό και οκτακόσια γραμμάρια, και μετά από μια πρώτη φάση στην οποία παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα, η κατάστασή του βελτιώθηκε και πλέον κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική.

Μια εβδομάδα μετά, ωστόσο, η μητέρα του, η οποία είχε μεταφερθεί στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, τη χθεσινή νύχτα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Οι Ιταλοί γιατροί απευθύνουν και πάλι έκκληση σε όλες τις γυναίκες που κυοφορούν να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Στιγμιότυπο από το Μιλάνο εν μέσω της πανδημίας

179.106 κρούσματα και 373 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σημειώνεται πως σήμερα καταγράφηκαν 179.106 κρούσματα κορονοϊού στη γειτονική χώρα, η οποία επίσης ανακοίνωσε ότι 373 ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.117.553 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία το 16% προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 1.707 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 19.485.

«Έπειτα από 12 εβδομάδες συνεχούς ανόδου των δεικτών της επιδημίας», πάντως, «τις τελευταίες επτά ημέρες υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, τη μεταδοτικότητα και τους ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο. «Δεν πρέπει πάντως να αυξηθεί κι άλλο η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Ακόμη ο Μπρουζαφέρο ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία τα περιστατικά της Covid-19 μειώθηκαν στην ηλικιακή ομάδα των 20 με 29 ετών, αλλά συνέχισαν να αυξάνονται στα παιδιά ηλικίας έως 9 ετών.

Τέλος, αύξηση παρουσιάζουν και οι μολύνσεις γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίες τον τελευταίο μήνα ανήλθαν σε 47.607.

Πηγή: newsbeast.gr