Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού συζήτησε και έλαβε η κυβέρνηση της Ιταλίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπό τον Μάριο Ντράγκι υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, η χρήση τους θα εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων της κάθε περιοχής.

Τα κλαμπ, οι ντίσκο και οι αίθουσες χορού θα μπορέσουν να ξανανοίξουν στις 10 Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του «πράσινου πάσου» για τους εμβολιασμένους, αποφασίσθηκε ότι θα ισχύει μόνον έξι μήνες (αντί για εννέα) για όποιον έχει κάνει μόνο δυο δόσεις.

Για τους πολίτες που έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση, η κυβέρνηση Ντράγκι – εντός της εβδομάδας – προτίθεται να εγκρίνει την απεριόριστη ισχύ του «πάσου».

Σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης -που λήγει στις 31 Μαρτίου- η κυβέρνηση Ντράγκι δεν προτίθεται να επιμηκύνει την ισχύ της.

Από αύριο, παράλληλα, θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, ίασης από τον κορονοϊό ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ, για να εισέρχεται κανείς σε ταχυδρομεία, τράπεζες, γραφεία του δημοσίου, και στο σύνολο σχεδόν των εμπορικών καταστημάτων.

Ιταλία κορονοϊός

Σε ισχύ τα πρόστιμα για συγκεκριμένες κατηγορίες ανεμβολίαστων πολιτών

Τίθεται σε ισχύ, επίσης, πρόστιμο 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ετών. Από τις 15 Φεβρουαρίου, παράλληλα, για όσους πολίτες προσπαθήσουν να εισέλθουν στους χώρους εργασίας τους χωρίς να είναι εμβολιασμένοι, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 600 μέχρι 1.500 ευρώ.

Οι πολίτες που από αύριο φθάνουν στην Ιταλία από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαθέτουν «πιστοποιητικό εμβολιασμού», δεν θα πρέπει να υποβάλλονται και σε διαγνωστικό τεστ.

Ιταλία κορονοϊός

349 νέοι θάνατοι

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι νέες μολύνσεις στην Ιταλία είναι 57.715, με 349 θανάτους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 478.314 διαγνωστικά τεστ, το 12% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται σήμερα 1.584 ασθενείς με κορονοϊό (9 λιγότεροι από χθες) ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.913, δηλαδή 296 περισσότεροι από χθες.

Πηγή: newsbeast.gr