Όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός υγείας στη γειτονική Ιταλία, από τις 11 Φεβρουαρίου θα πάψει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους των περισσότερων περιφερειών.

«Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας, με παραλήπτες όλους τους Ιταλούς», τόνισε ο Αντρέα Κόστα.

Η απόφαση αυτή, αναμένεται να ισχύσει, αρχικά, στις λευκές ζώνες (δηλαδή τις περιφέρειες με τα λιγότερα κρούσματα) αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν βλέπει μεγάλες διαφορές με τις κίτρινες και πορτοκαλί ζώνες, διότι η εμβολιαστική εκστρατεία πάει πολύ καλά», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Ιταλία κορονοϊός

Περισσότεροι από 300 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 41.247, με 326 θανάτους, κατά την ίδια πηγή. Στο σύνολο των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν (393.663) θετικό προέκυψε το 10,4%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνει την πτωτική τάση των τελευταίων ημερών.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τέλος, βρίσκονται 1.423 ασθενείς με covid 19 (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 18.675 ασθενείς, δηλαδή 177 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Πηγή: newsbeast.gr