Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 20.497 κρούσματα κορονοϊού ενώ 118 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο αριθμός των μολύνσεων είναι ο υψηλότερος από τις 3 του περασμένου Απριλίου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 716.287 διαγνωστικά τεστ, το 2,8% από τα οποία προέκυψαν θετικά, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 816 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.483.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Την ερχόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός των παιδιών 5 – 11 ετών

Ο έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, επιβεβαίωσε ότι οι εμβολιασμός των παιδιών 5 με 11 ετών, πρόκειται να ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου.

Η Ιταλία, προς το παρόν, έχει προμηθευθεί 1,5 εκατομμύριo δόσεις για τις συγκεκριμένες χορηγήσεις. Πρόκειται να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά με χρόνιες παθήσεις και σε όσα έχουν ανοσοκατεσταλμένους συγγενείς.

Tο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας υπογραμμίζει, δε, ότι το εμβόλιο μειώνει κατά 91% των κίνδυνο μετάδοσης του ιού στα παιδιά, και ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με την ασπίδα των εμβολίων και οι μαθητές 5 με 11 ετών θα μπορούν να πηγαίνουν σε πολύ πιο ασφαλή σχολεία και, φυσικά ότι –πάντα υπό ασφαλείς συνθήκες– θα μπορούν να συνεχίσουν να αθλούνται και να συναναστρέφονται τους συνομήλικούς τους και εκτός σχολικού ωραρίου.

Ιταλία κορονοϊός

Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό στους χώρους εργασίας

Στο μεταξύ, η La Stampa αναφέρεται στα σχέδια της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, αν τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίσουν να αυξάνονται και το σύστημα υγείας της χώρας τεθεί υπό πίεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση της Ρώμης θα επεκτείνει τη χρήση του «σούπερ πράσινου πάσου» και στους χώρους εργασίας.

Κάτι που σημαίνει ότι, για να μπορεί κανείς να πηγαίνει στην δουλειά του, θα πρέπει να διαθέτει – υποχρεωτικά – πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πηγή: newsbeast.gr