Μπορεί η πανδημία να βρίσκεται σε ύφεση όμως η μετάλλαξη Όμικρον 2 δημιουργεί νέες ανησυχίες μήπως προκληθεί νέο κύμα. Όπως είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι με την υποπαραλλαγή της Όμικρον.

«Βρισκόμαστε για 4η φορά σε μία φάση ύφεσης της πανδημίας. Τις προηγούμενες φορές, η ύφεση οδήγησε σε τεράστια κύματα, τα οποία δεν οδήγησαν στο τέλος της πανδημίας, αλλά στην κατάρρευση του συστήματος. Διαχειριζόμαστε τη νόσο, δεν έχουμε πίεση, οι διασωληνωμένοι που είναι αυτή στη στιγμή στο νοσοκομείο, είναι πάρα πολύ λίγοι» είπε.

O Νίκος Καπραβέλος συνέχισε: «Αυτό που βλέπουμε σε όλον τον κόσμο η πανδημία δε λέει να κοπάσει, η ανησυχία είναι μήπως προκληθεί νέο κύμα από την υπεραισιοδοξία μας ότι θα τελειώσει όλο αυτό, και από την χαλάρωση».

«Η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι με όμικρον 2. Η ανησυχία είναι εάν η μείξη της όμικρον και και της δέλτα δημιουργήσει κάποια στελέχη. Ο αριθμός των εμβολιασμών έχει πέσει. Ένα 30% των πολιτών μας άνω των 60 δεν έχει κάνει την 3η δόση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Πηγή: newsbeast.gr