Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα εργαλεία που απαιτούνται για να κρατήσουν ανοικτά τα σχολεία, παρά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τζεφ Ζάιεντς, σήμερα Τετάρτη.

«Ξέρουμε πώς να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή στα σχολεία. Περίπου το 96% των σχολείων είναι ανοικτά. Οι γονείς θέλουν τα σχολεία ανοικτά και οι ειδικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι η καλύτερη για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, καθώς και για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Και ο πρόεδρος (Μπάιντεν) δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: τα σχολεία στη χώρα θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά», δήλωσε ο κ. Ζάιεντς σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Εξωτερική άποψη του Λευκού Οίκου

Αύξηση κρουσμάτων κατά 98%

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο μέσος όρος των κρουσμάτων Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά 98% σε σύγκριση με την προηγούμενη. Την ενημέρωσή αυτή έκανε η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι, κατά το σημερινό briefing από την έδρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 63% και εκείνος των θανάτων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5%, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, η οποία πρόσφατα κατέγραψε περισσότερα από 1 εκατ. κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, αποδίδεται στην εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον.

Πηγή: newsbeast.gr