Ο Νοέμβριος όπως όλα δείχνουν είναι ο χειρότερος μήνας για την Ελλάδα από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία. Και αυτό γιατί μέσα σε 26 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό 1.375 άνθρωποι ενώ αύριο, όπως όλα δείχνουν, θα σπάσει και το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων συνολικά. 

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.018 νέα κρούσματα σήμερα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να είναι 99.306. Με τον ρυθμό που εξελίσσεται η πανδημία όλα δείχνουν ότι αύριο θα σπάσει το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων ενώ όλοι ελπίζουν να μην σπάσει το ρεκόρ των 108 ημερήσιων θανάτων.

Την ίδια ώρα, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση του lockdown, έως τις 7 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα» ξεκίνησε την ενημέρωση ο κ. Πέτσας.

Και ανακοίνωσε: «Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας, συνέχισε ο κ. Πέτσας, αναφέροντας ως τέτοιες περιοχές – που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους – τις Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβο.

Ιδιαίτερη μνεία στην Πάτρα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενόψει της μεγάλης γιορτής του Αγίου Ανδρέα. «Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται. Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

«Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας» επισήμανε.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό, εξήγησε ο εκπρόσωπος, επιμένοντας στην τήρηση των μέτρων.

Αναφορικά με πιθανή έξοδο από το lockdown σε δύο ταχύτητες ο κ. Πέτσας τόνισε πως αυτή τη στιγμή είναι όλη η χώρα σε αυτό το καθεστώς, και πρόσθεσε πως μέσα στη σταδιακή άρση του lockdown είναι και η λειτουργία των σχολείων, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι να ανακοινωθεί.

Συναγερμός στην Καβάλα: Ένας νεκρός και πάνω από 20 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα για πάνω από 20 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο, με έναν ηλικιωμένο να έχει χάσει τη ζωή του σύμφωνα με τοπικά Μέσα. Οι υπόλοιποι τρόφιμοι φέρεται να είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το kavalanews.gr κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο «Προκόπειο Ίδρυμα» στην Καβάλα εντόπισαν πάνω από 20 κρούσματα κορονοϊού, με την κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων να μην εμπνέει ανησυχία.

Ωστόσο, σήμερα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ένας 86χρονος που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και υψηλό πυρετό, έχασε τη ζωή του.

Τι αναφέρει η διοίκηση του ιδρύματος

Το kavalapost.gr μεταδίδει την ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος, το οποίο αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ» (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γνωστοποιεί ότι, όπως σε πολλούς Φορείς Υγείας και Προ­νοίας στη χώρα μας κατά την περίοδο αυτή, έτσι και στη Μονάδα μας έχει εντοπισθεί το τελευταίο διάστημα μικρός αριθμός θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού σε περιθαλ­πο­μένους και εργαζομέ­νους του Ιδρύματος.

Με την πρωτοβουλία και την απόλυτη ευθύνη του ΔΣ του Ιδρύματος εδώ και μήνες γίνονται συνεχώς οι απαραίτητες υπεύθυνες ενέργειες για την προφύλαξη της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ήπια και αντιμετωπίζονται υπεύθυνα από τους αρμοδίους σύμ­φωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Διευθύνσεως Δημοσίας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητος Καβάλας και της Ιατρού του Ιδρύματος.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των τροφίμων και των εργαζομένων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματός μας, όπως επίσης και των προσωπικών δεδομένων τους και προς τούτο καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ευθύνης και ευαισθησίας».

Πηγή: newsbeast.gr