Για την τραγωδία με το νεκρό βρέφος μόλις 52 ημερών, που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Γκάγκα, το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και εισήχθη με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο μόλις τη 12η ημέρα από τη γέννησή του, δηλαδή στις 12 Δεκεμβρίου.

«Εισήχθη στη μονάδα νεογνών και τα μωράκια όπως ξέρετε είναι λιγότερο προστατευμένα. Είναι η πιο ευάλωτη ηλικία. Υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον από ό,τι μαθαίνω αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που μας λυπεί πάρα πολύ».

Κορονοϊός – Γκάγκα: Διασωληνώνονται και καταλήγουν οι ανεμβολίαστοι -Έχει μεγάλη σημασία η 3η δόση

«Τα κρούσματα είναι σταθερά αλλά ψηλά και τα νοσοκομεία πιέζονται», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα και τόνισε ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, που διασωληνώνονται και καταλήγουν είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σημειώνοντας την ανάγκη εμβολιασμού και με τις τρεις δόσεις. 

Παράλληλα, επισήμανε την σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να φοράμε τις μάσκες, να κρατάμε τις αποστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr