Ευχάριστα είναι τα νέα για τον δύο μηνών Νεκτάριο από το Αγρίνιο, ο οποίος μετά από 13 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ Παίδων, ξεπέρασε τον κίνδυνο και σύντομα θα παραδοθεί στην αγκαλιά των γονιών του,

«Κερδίσαμε το στοίχημα για τον μικρό Νεκτάριο…», είπε ο υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, στην ΕΡΤ Πάτρας, για την έξοδο του δύο μηνών βρέφους από την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του.

«Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη ζωή του…» πρόσθεσε ο γιατρός φανερά συγκινημένος και τόνισε ότι το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε μέσα από τη συλλογική δουλειά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας 4χρονου από την Κέρκυρα

Μιλώντας για την περίπτωση του τετράχρονου παιδιού από την Κέρκυρα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, ο Ανδρέας Ηλιάδης είπε ότι η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή. Το παιδί υπέστη σοβαρή ασθματική κρίση και υποστηρίζεται από αναπνευστήρα.

Στην πρώτη θεραπεία που δέχτηκε από τους γιατρούς με μίγμα ηλίου παρουσίασε μικρή βελτίωση. «Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Είναι μια σπάνια περίπτωση…» επισήμανε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων.

Πηγή: newsbeast.gr