«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανηφόρα ακόμα με την Όμικρον» είπε η πρόεδρος της ΕΝΙΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα και την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές από τις οποίες οι περισσότερες ήταν με Όμικρον. Από αυτές τις εισαγωγές οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου, επομένως αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί νοσεί βαριά και με την Όμικρον

Η γιατρός ανέφερε, επίσης, ότι οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως περιστατικά Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid.

Παράλληλα, εκτιμά ότι θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων σήμερα, η Ματίνα Παγώνη επισήμανε ότι «σωστά ανοίγουν τα σχολεία και είναι πιο αυστηροί οι κανόνες» ενώ, όπως είπε, είναι λογικό να φανούν περισσότερα κρούσματα λόγω των περισσότερων τεστ.

Τέταρτη δόση και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Για την πιθανότητα 4ης δόσης εμβολίου, η κυρία Παγώνη είπε ότι σε ένα μήνα περίπου θα γίνει νέα ενημέρωση και ίσως πάει προς το καλοκαίρι.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι και τόνισε ότι «οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα».

«Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τους παρακαλάω να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις» ανέφερε.

Τέλος, για τους άνω των 60 ετών, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν. «Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα» κατέληξε. 

Πηγή: newsbeast.gr