Δεν θα χρειασθούν ιδιαίτερα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εάν η επιδημιολογική εικόνα από τον κορονοϊό παραμείνει ικανοποιητική, τόνισε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

«Δεν υπάρχουν πλέον υποχρεωτικά μέτρα. Αν τα πράγματα παραμείνουν όπως είναι τώρα, θα αξιολογηθούν από την επιτροπή λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία οι δείκτες. Αν τα κρούσματα είναι έτσι, αν τα πράγματα είναι όπως τώρα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται τα παιδάκια να πάνε με μάσκα στο σχολείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη στο Open TV και συμπλήρωσε πως «τα παιδάκια στα σχολεία ήταν προστατευμένα. Υπήρχε η λεγόμενη “φούσκα”» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε η κυρία Παγώνη, η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, είναι καλύτερη ενώ έκανε έκκληση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να κάνουν τεστ. Τόνισε δε πως όσοι είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν με την 4η δόση καθώς οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πολύ μεταδοτικές. Αναφορικά με την παραλλαγή «Κένταυρος» είπε ότι αναμένεται στη χώρα μας γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, ότι είναι πολύ μεταδοτική αλλά δεν είναι θανατηφόρος, ενώ σημείωσε πως η παραλλαγή Δέλτα ήταν η χειρότερη.

Πηγή: newsbeast.gr