Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και τη μετάλλαξη Κέραυνος μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές.

 «Αυτές τις 10 μέρες έχουμε ύφεση και των κρουσμάτων και αυτό που μας προβληματίζει είναι οι επιστροφές από τις διακοπές, αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε πολλές επιστροφές, θα έλεγα εάν σεβόμαστε τον εαυτό μας, γυρίζοντας από τις διακοπές μας να κάνουμε ένα τεστ για να πάνε στην οικογένειά τους, έχουν γονείς, γιαγιάδες και παππούδες με υποκείμενα νοσήματα, πρέπει να κάνουν ένα τεστ. Δεύτερον, νόσησαν πάρα πολλοί στα νησιά και δεν το δήλωσαν. Έκαναν self test, ήταν θετικό και δεν το δήλωσαν και πήγαν διακοπές. Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες, δηλαδή νοσούμε και κάνουμε το τεστ και το δηλώνουμε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη, μιλώντας στο Mega.

«Τα κρούσματα όλον αυτόν τον καιρό δεν ήταν αυτά που φαίνονταν, ήταν ακόμα παραπάνω. Όσοι δεν έχουν κάνει την 4η δόση, πάνω από 60 ετών, θα κάνουν την 4η δόση. Θέλω να διευκρινίσω ότι, εάν έχεις κάνει τις 3 δόσεις και νοσήσεις μετά την 3η δόση, οι άνω των 60 ετών δεν θα κάνουν την 4η δόση. Έχει μπερδευτεί ο κόσμος» τόνισε.

Αναφορικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, διευκρίνισε πως «όσοι είναι πάνω από 60 ετών, δεν περιμένουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια, γιατί αυτά θα αργήσουν να έρθουν, θα έρθουν τέλος Οκτώβρη – Νοέμβρη. Θα διαχειριστούμε αυτά που έχουμε, θα κάνουμε αυτά που έχουμε, και στόχος είναι να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση και να μην έχουμε θανάτους. Η επιτροπή εμβολιασμών πρέπει να ξεκινήσει να μιλάει εκ νέου για τον εμβολιασμό».

Όσον αφορά στη νέα μετάλλαξη Κένταυρος, η Ματίνα Παγώνη, είπε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει με την υποπαραλλαγή Κένταυρος, στην Ελλάδα έρχεται συνήθως μετά από τρεις μήνες, έχει πάει παντού. Αφού έχουμε τουρισμό σίγουρα θα έρθει και από εδώ. Τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός, έχει πάρα πολύ βήχα τα πρώτα 24ωρα και τα υπόλοιπα συμπτώματα είναι τα ίδια» δήλωσε για την παραλλαγή Κένταυρος.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Για το άνοιγμα το σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε: «Εδώ υπάρχει μία μεγάλη αγωνία για τους γονείς. Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, κρούσματα, δείκτες, τα πάντα, θεωρώ ότι τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο με μάσκες, όταν όλοι κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, και πήγαν και διακοπές χωρίς μάσκες και μέτρα. Θα είναι κοροϊδία. Θα είναι και φούσκα εκεί, δηλαδή συγκεκριμένος αριθμός στις τάξεις, και οι δάσκαλοι και καθηγητές έκαναν καλή δουλειά, με προσοχή στα σχολεία τηρούσαν τα πρωτόκολλα».

«Όλες οι μαμάδες πρέπει να κάνουν ένα self test στα παιδάκια τους, για να ξέρουν πως τα στέλνουν. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ. Θεωρώ ότι μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες με τα τωρινά δεδομένα» τόνισε.

Τι είπε για τον τραγικό θάνατο της 19χρονης Δόκιμου του Πολεμικού Ναυτικού

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που κανένας δεν μπορεί να δεχθεί κάτι τέτοιο, και ειδικά για μία νέα κοπέλα που είχε τέτοια όνειρα για την συγκεκριμένη δουλειά. Από ότι είπαν οι γονείς της είχε όνειρα και ήθελε να πετύχει σε αυτή τη δουλειά, ήταν το πρώτο της ταξίδι» είπε η Ματίνα Παγώνη για τον θάνατο της 19χρονης Δόκιμου του Πολεμικού Ναυτικού.

«Επειδή δεν μπορούμε να τοποθετούμαστε για περιστατικά που δεν γνωρίζουμε, και δεν έχουμε μπροστά μας τον ασθενή για να δούμε τι έχει. Άκουσα ότι υπήρχε ένα ιστορικό στο πλοίο ότι η κοπέλα πέρασε κορονοϊό, δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια ή όχι, που σημαίνει ότι είναι ήταν αδύναμος οργανισμός. Θεωρώ ότι θα βοηθήσουν πολύ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να δούμε με την νεκροψία ποια είναι τα αίτια θανάτου της. Η σηψαιμία είναι μία γρήγορη επιπλοκή τα αίτια της οποίας μπορεί να είναι πάρα πολλά, γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουμε όταν οι ίδιοι δεν έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το περιστατικό. Ήταν στην Τυνησία, έμειναν ώρες εκεί, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Πηγή: newsbeast.gr