Μία ομολογουμένως έξυπνη πατέντα σκέφτηκαν τρεις νέοι Θεσσαλονικείς.

Σύμφωνα με το το Thestival.gr βλέποντας πόσο δύσκολο είναι να αναζητείς το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο κινητό σου κάθε φορά που μπαίνεις κάπου, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μπρελόκ με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τυπώνουν τα QR codes των πιστοποιητικών εμβολιασμού πάνω σε ανακυκλώσιμο πλαστικό το οποίο έχει τη μορφή μπρελόκ για να προσαρμόζεται στα κλειδιά. Ο κάτοχος του μπρελόκ με το QR code μπορεί να το επιδεικνύει εύκολα και γρήγορα όποτε χρειαστεί.

Η ιδέα ανήκει στους: Γιάννη Κουκούλη, Γιάννη Παύλοβιτς και Αθανάσιο Ρωσσικόπουλο-Παππά. Οι τρεις τους υλοποιούν την ιδέα τους μέσα από το e-shop SuppleSys, έχοντας ως έδρα τη Θεσσαλονίκη. “Η χρονοβόρα και απαγορευτική, πολλές φορές, διαδικασία της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, χώρους εστίασης, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα γίνεται απλούστατη με το 3D printing” εξηγεί στο thestival ο Γιάννης Κουκούλης.

Πως θα αποκτήσετε το δικό σας μπρελόκ

Η διαδικασία παραγγελίας είναι απλή. Ο πελάτης πρέπει να συμπληρώσει ηλεκτρονικά μια φόρμα με τα στοιχεία του καθώς και να ανεβάσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του σε μορφή PDF στο supplesys.gr. Μετά, σε διάστημα τριών έως έξι ημερών θα το παραλάβει στην τοποθεσία που έχει δηλώσει.

Η παρέα των νεαρών που εμπνεύστηκε το μπρελόκ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού δηλώνει ότι θα διαθέσει μέρος των κερδών από τις πωλήσεις σε δενδροφυτεύσεις στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής.

Πηγή: newsbeast.gr