Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας, έπειτα από έλεγχο του ΕΟΔΥ. Σε προγραμματισμένο έλεγχο, τον τρίτο κατά σειρά κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, βρέθηκαν 12 θετικά κρούσματα μεταξύ των περιθαλπομένων, ενώ όσοι εργαζόμενοι εξετάστηκαν ήταν αρνητικοί.

Οι περιθαλπόμενοι, σύμφωνα με το Pelop.gr, που είναι θετικοί ( όλοι εμβολιασμένοι ) είτε παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα, είτε είναι ελαφρώς ασυμπτωματικοί. Φιλοξενούνται στον τρίτο και τέταρτο ορόφους του Ιδρύματος και έχουν απομονωθεί από το υπόλοιπο κτήριο και έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα και ελέγχονται συνεχώς για την κατάσταση τους. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή των ζωτικών τους σημείων θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Άλλοι 10 τρόφιμοι του Ιδρύματος στο νοσοκομείο

Στο μεταξύ το Σάββατο και την Κυριακή διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία 10 περιθαλπόμενοι θετικοί στον covid 19, οι οποίοι και νοσηλεύονται. Οι περιθαλπόμενοι αυτοί εντοπίστηκαν μετά από αλλεπάλληλα τεστ (rapid και μοριακά), που πραγματοποιήθηκαν από το Ίδρυμα. Από τους 10 περιθαλπόμενους που νοσηλεύονται οι πέντε δεν έχουν εμβολιαστεί μετά από άρνηση δική τους ή των οικογενειών τους στην σχετική διαδικασία.

Σε κατ’ οίκον καραντίνα βρίσκονται και δεκατέσσερις εργαζόμενοι του Ιδρύματος, οι οποίοι είτε νοσούν οι ίδιοι από covid, είτε κάποιο μέλος του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο στο Ίδρυμα, σε εφαρμογή των Οδηγιών της Πολιτείας, ενώ ακόμα και οι στενοί συνεργάτες υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο προκειμένου να εισέλθουν στο Ίδρυμα. Νέα rapid test θα πραγματοποιηθούν στο ίδρυμα (σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους) την προσεχή Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.

Πηγή: newsbeast.gr