Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε σήμερα το ινδικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Covovax, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.

Το εμβόλιο αυτό «παράγεται από το Serum Institute of India με άδεια της Novavax και αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου του Covax (του διεθνούς συστήματος διανομής εμβολίων κατά της Covid), κάτι που θα επιτρέψει να ενισχυθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι σε χώρες χαμηλού εισοδήματος», υπογράμμισε ο διεθνής Οργανισμός, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Τα εμβόλια παραμένουν από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους προστασίας απέναντι στις σοβαρές μορφές και τους θανάτους που προκαλούνται από τον SARS-COV-2, παρά την εμφάνιση νέων παραλλαγών», σημείωσε η δρ Μαριάντζελα Σιμάου, αρμόδια στον ΠΟΥ για την πρόσβαση στα φάρμακα.

Η έγκριση αυτή «αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση των φτωχών χωρών στα εμβόλια, 41 από τις οποίες εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού τους, ενώ το 98% των χωρών δεν έχουν ακόμη φθάσει το 40%», πρόσθεσε.

Επισημαίνεται πως ο ΠΟΥ έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού όλων των χωρών έως τα τέλη του έτους.

Το εμβόλιο Covovax απαιτεί δύο δόσεις και μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμούς, όπως στα ψυγεία του εμπορίου.

Πηγή: newsbeast.gr