Σε διεύρυνση του Δικτύου Σταθερών Σημείων Δειγματοληψίας προς ανίχνευση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 προχωρούν, όπως είχε προαναγγελθεί, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα σταθερά σημεία διενέργειας rapid test σε όλη την επικράτεια είναι πλέον 357.

Σε αυτά τα σημεία μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Σε περίπτωση κατά την οποία προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών, απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Αποτέλεσμα rapid test

Η βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXIsnet και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τα σημεία αυτά μπορείτε να τα δείτε εδώ, αναζητώντας το αρχείο για καθημερινές ή Σάββατα και Κυριακές.

Σημεία Επιβεβαιωμένου Ελέγχου

  • Εξαιρούνται από την παραπάνω απεικόνιση, την οποία δημοσιοποίησε σήμερα, Τρίτη, ο ΕΟΔΥ, τα σημεία δειγματοληψίας του Ελληνικού Στρατού, τα οποία μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Ο ΕΟΔΥ κλείνει την ανακοίνωση του ενημερώνοντας πως θα συνεχίζει να γνωστοποιεί, σε καθημερινή βάση, τα σημεία με τις έκτακτες μαζικές δειγματοληψίες, σε σύνδεσμο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: newsbeast.gr