Για τα δεδομένα γύρω από τον κορονοϊό, έπειτα κι από τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων μίλησε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς, σημειώνοντας ότι πλέον όλα έχουν να κάνουν με την ατομική ευθύνη του καθενός.

«Και στον Καναδά και στην Ελλάδα, έχουν μείνει ελάχιστα μέτρα μέτρα πλέον, και επαφίεται κατά βάση στην ατομική ευθύνη στο να τηρήσει τα μέτρα, κυρίως στο να διατηρήσει την μάσκα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου χρειάζεται, προκειμένου να προστατεύσει τους ευάλωτους συμπολίτες μας», ανέφερε αρχικά στην πρωινή εκπομπή του MEGA και συνέχισε:

«Υπάρχουν σε αυτό και θετικά και αρνητικά. Ένα από τα θετικά είναι ότι αποσυμπιέζεται το σύστημα υγείας, οι ΜΕΘ, βλέπουμε ότι από 600 ανθρώπους σε ΜΕΘ, τώρα βλέπουμε ότι υπάρχουν 200, αυτό δεν προκαλεί όμως εντύπωση καθώς οι αναπνευστικοί ιοί, δημιουργούν ατά τα εποχιακά κύματα. Το κακό νέο είναι ότι δυστυχώς ερμηνεύεται ότι η πανδημία υποχωρεί και φεύγει. Έχουμε έναν ιό που δεν ξέρουμε μόνο 2 χρόνια. Δε γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν στον οργανισμό οι συνεχείς νοσήσεις από τον ιό.

Επιπλέον, έχουμε έναν ιό που μολύνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού κάθε 3-4 μήνες και δεν ξέρουμε ποιά επίπτωση θα έχει τον φθινόπωρο. Τα μάτια μας είναι στραμμένα στην Νότια Αφρική, που υπάρχει το στέλεχος όμικρον 4 και δεν ξέρουμε ακόμα πως πρόκειται να εξελιχθεί».

Πηγή: newsbeast.gr