Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και στην αυξημένη διασπορά στην κοινότητα που παρατηρείται εκ νέου τις τελευταίες ημέρες εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη (15/3) ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης.

«Ήταν κάτι το οποίο αναμέναμε λόγω της χαλάρωσης που παρατηρείται, καθώς προϋπήρξαν και κάποιες μεγαλύτερες διακοπές, ενώ έχει σταματήσει και η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους» είπε στην ΕΡΤ.

«Ο ρυθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν έχει αυξηθεί» επεσήμανε ο Στέλιος Λουκίδης και δήλωσε πως πρόκειται για κάτι ενθαρρυντικό καθώς «από αυτόν εξαρτώνται και σκληρότεροι δείκτες, όπως η εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Ασθενείς με κορονοϊό

«Οι νοσηλευόμενοί μας είναι οι περισσότεροι σε ηλικίες άνω των 80 με πάρα πολλά προβλήματα και δεν ξέρω τελικά αν καταλήγουν από τον κορονοϊό ή με τον κορονοϊό» σημείωσε.

Αντίστροφη μέτρηση για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

«Από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα πρέπει να ξεκινήσουμε βλέποντας ποια θα είναι η στρατηγική που θα χαραχθεί, η οποία θα περιλαμβάνει τρεις», όπως είπε, άξονες: «Αναμνηστική δόση του εμβολίου κοντά στον Οκτώβριο, η εφαρμογή της πρόληψης εξέλιξης της μόλυνσης στους ευάλωτους μέσω των αντιικών χαπιών, και η εφαρμογή μονοκλωνικών σε ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, με σημαντική μείωση της άμυνας».

Πηγή: newsbeast.gr