Το ρωσικό φάρμακο κατά του κορονοϊού «MIR-19», καταχωρήθηκε χθες, Τετάρτη, προς χρήση από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, ενδείκνυται για ηλικίες 18 έως 65 ετών και χορηγείται με εισπνοή δύο φορές την ημέρα, επί 14 ημέρες, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας TASS

«Το φάρμακο χορηγείται με εισπνοή, με την χρήση εισπνευστήρα (νεφελοποιητή). Το φάρμακο συνταγογραφείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα. Μεταξύ των εισπνοών θα πρέπει να μεσολαβεί διάλειμμα 7-8 ωρών. (…) Η διάρκεια της θεραπείας είναι 14 ημέρες (28 εισπνοές)», αναφέρουν οι οδηγίες.

Το «Mir-19» αναπτύχθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικής και Βιολογίας (FMBA) και προορίζεται για την πρόληψη ή τη θεραπεία της λοίμωξης από τον κορονοϊό μέσω εισπνοής ή ενδορινικής χορήγησης, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η FMBA ισχυρίζεται ότι σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού και αποτρέπει τις πιο σοβαρές μορφές λοίμωξης από τον κορονοϊό. Προ ημερών, η επικεφαλής της Υπηρεσίας είχε υποστηρίξει, επίσης, πως η θεραπεία αυτή παραμένει αποτελεσματική και έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Πηγή: newsbeast.gr