Την αύξηση του επιπέδου συναγερμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αποφάσισε η Ταϊλάνδη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγεία, έπειτα από την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων που σχετίζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Η αλλαγή του επιπέδου του συναγερμού από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανοίγει τον δρόμο για πιθανά μέτρα τα οποία μπορεί να ακολουθήσουν, όπως το κλείσιμο περιοχών που κρίνεται ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος μετάδοσης και η επιβολή περιορισμών στις εσωτερικές μετακινήσεις ή τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

«Η Ταϊλάνδη εισήλθε σε ένα νέο κύμα λοιμώξεων, στο οποίο τα νέα κρούσματα θα αυξάνονται γρήγορα», δήλωσε ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Υγείας Κιατίφουμ Ουονγκράτζιτ.

«Το επίπεδο 4 σημαίνει ότι μπορεί να κλείσουμε περιοχές υψηλού κινδύνου και να ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα», πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέσω αιφνίδιας αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή του έτους.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 5.775 νέα κρούσματα σήμερα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 48% από την προηγούμενη ημέρα και είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που καταγράφηκαν την 1η Ιανουαρίου.

Η χώρα αυτή στην νοτιοανατολική Ασία έχει εμβολιάσει περίπου το 69,1% των κατοίκων της, οι οποίοι υπολογίζονται σε 72 εκατομμύρια, με τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά μόνον το 10,9% από αυτούς έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Πηγή: newsbeast.gr